Tre bredband

Pris från:

329 kr/månad

Se erbjudanden

Vilka är Tre?

Tre är en av de största operatörerna i Sverige som erbjuder mobila bredband via deras framgångsrika mobilnät. Tre startades och grundades under år 2000 och redan från start hade man en stor vision om att starta en helt ny plattform för mobil kommunikation. Tre har växt något enormt under de senaste åren och byggt ut deras egna 3G, 4G och 5G-mobilnät i både Sverige samt Danmark. Tre Sverige ägs idag till 60 & av CK Hutchison och till 40 % av svenska Investor AB. Man har en otroligt stark ledning som har bred industriell och teknologisk erfarenhet, därav den stora utvecklingen i de mobila näten. Tre ligger verkligen i framkant om man ser till de mobila bredbanden och deras tillhörande mobilnät.

Hos Tre kan du inte teckna ett vanligt fast bredband via fiber - man har istället valt att satsa sina kort på de mobila bredbanden. De mobila bredbanden är enkla idag - det räcker med ett SIM-kort som du enkelt sätter in i din surfplatta, smartphone eller en 4G-router. Det kräver ingen speciell installation eller andra konstigheter, det är i princip bara plugga in och börja surfa direkt. När du valt att köpa ett mobilt bredband med bindningstid hos Tre så ingår all utrustning som behövs för att kunna surfa på nätet direkt. Om du köper ett mobilt bredband utan bindningstid hos Tre så måste du själv investera i en router, modem eller en surfplatta för att kunna använda SIM-kortet i det mobila nätet, enkelt förklarat.

I övrigt erbjuder Tre en stor portfölj med mobilabonnemang och mobiltelefoner, vilket är kanske deras största och starkaste kort i matchen. Tryggt att veta att man surfar med det mobila bredbandet i samma prisbelönta mobilnät.

Vad kan man teckna för mängder på bredbandet hos Tre?

Det finns ett par olika varianter att välja mellan. Här är det viktigt att du funderar över ditt behov och hur ditt användande ser ut, så att du väljer rätt typ av surfmängd. Kolla på hur ditt användande ser ut idag och gör ett beslut därefter. Så här ser abonnemangsnivåerna ut hos Tre idag när det gäller mobilt bredband:

Om vi kollar lite på vilka hastigheter som finns att teckna så finns dessa valbara:

 • Mobilt bredband 15 GB:
  En perfekt lösning för dig som surfar väldigt lite, men ändå behöver ha lite surf för att kunna uträtta dagliga ärenden på nätet som exempelvis betala räkningar, socialisera med vänner och streama lite musik. 15 GB kostar 149 kronor per månad i dagsläget hos Tre, dessa priser kan givetvis förändras löpande.
 • Mobilt bredband 15 GB:
  Den här hastigheten är för dig som använder nätet varje dag och ifall ni är flera personer i hushållet som är uppkopplade samtidigt. På denna hastighet kan ni enkelt vara 1 till 7 personer samtidigt. 250 Mbit/s fungerar perfekt för dig som samtidigt vill streama film och spelar spel online som exempelvis Counter-Strike, World of Warcraft eller Call of Duty för att nämna ett par populära alternativ.
 • Mobilt bredband 15 GB:
  En bra lösning för dig som surfar lite mer än normalt på ditt mobila bredband. Den här surfen räcker gott och väl till lite streaming av film och musik samt dagligt surfande på sociala medier och för att uträtta ärenden. 50 GB kostar 249 kronor i månaden i dagsläget.
 • Mobilt bredband Kontant:
  Du kan även välja att köpa ett mobilt bredband kontant som du fyller på när det är dags att surfa. Det funkar som så att du fyller på med surfmängden du behöver och när den är slut så behöver du fylla på med ny surf. Detta är ofta inte den mest förmånliga lösningen rent prismässigt, men det kan vara ett bra alternativ ifall du enbart har behov av ett mobilt bredband ett par gånger per år.

Normalhastighet på Tres mobila bredband är mellan 10 till 56 Mbit/s, vilket är relativt bra för att vara mobilt bredband. Om du vill ha med en surfplatta eller en mobilrouter när du köper ett abonnemang hos Tre så behöver du lägga till 24 månaders bindningstid när du tecknar abonnemanget, annars behöver du köpa loss en surfplatta eller router på egen hand, om du vill ha ditt abonnemang obundet. Ha även koll på att du oftast har en månads uppsägningstid på dina tjänster hos Tre.

Vad erbjuder Tre mer än bredband?

Det finns många olika surfplattor att välja på. Vi kommer lista ett gäng här nedan.

 • Apple iPad
 • Apple iPad Mini
 • Lenovo Tab
 • Samsung Galaxy Tab

Här är det ofta en smaksak kring vilken surfplatta du helst av allt vill ha. Både iPad och Samsung Galaxy Tab är två populära alternativ. Kostnaden för dessa är givetvis olika eftersom det finns många olika modeller att välja mellan. Välj en modell som passar dina önskemål och ditt behov.

Vad kan man köpa för tillbehör till sitt mobila bredband?

4G-router

Du kan bland annat köpa en 4G-router för att boosta ditt mobila bredband till max. En kraftfull 4G-router ger dig bättre hastighet, stabilitet och bättre täckning för dina enheter. Detta mycket tack vare en avancerad 4x4 MIMO-teknik som gör att täckningen förbättras med upp till 40 %, jämfört med den gamla 2x2-tekniken. Du kan även ha 64 användare online samtidigt på routern, perfekt om ni är många i hushållet eller har vänner över på besök över helgen. Routern är tillverkad av Huawei och går under namnet B818. Du får även bra tips i Huaweis egna app där du får tips om vart du kan ställa routern för att få den bästa täckningen och hastigheten. B818 är också säkrad så att ingen kan ta sig in på ditt nätverk utan ditt tillstånd. Tre erbjuder en mångsidig router som hanterar det digitala livet med bravur.

Router med display

Här får du en smidig router som är enkelt att ta med sig i väskan. Den möjliggör surf i både 3G och 4G. Den är otroligt simpel att använda och enkel att koppla upp. Den här routern kan du ta med dig till kontoret, landstället eller när du är på resande fot. Du ansluter enkelt via WiFi på smartphonen, datorn eller din surfplatta. På framsidan av routern kan du även se en liten display som visar batteritid, hur många som är anslutna till den och hur mycket surf som har använts historiskt. Ett bärbart WiFi med framtiden framför sina fötter!

Om jag behöver hjälp med mitt mobila bredband hos Tre, vad gör jag?

Ibland kan det vara lite knepigt att förstå sig på vissa grejer, mobilt bredband kan möjligt vara en sån grej. Om du behöver hjälp och rådgivning med ditt mobila engagemang så rekommenderar vi dig att ta kontakt med kundtjänsten via telefon, chatt, e-post eller i din lokala Tre-butik. Tre erbjuder också en samarbetspartner som heter “Hemfixare” som kan hjälp till om du vill göra något speciellt med ditt mobila bredband. Det kan handla om att stärka upp anslutningen eller installera ditt mobila bredband på ett korrekt sätt.

Hur kan jag mäta min hastighet och anslutning på mitt mobila bredband från Tre?

Det är ganska enkelt. Vi skall förklara i denna text. 
Eftersom mobila bredbandet är ett bredband via mobilnätet så påverkas hastigheten av omgivningen, belastningen och avstånd från eventuella master. Ett enstaka test kan aldrig ge en rättvis bild, utan detta behöver du göra ett par gånger för att veta din exakta hastighet. En rekommendation av Tre är att testa ditt bredband vid olika tider och över en lång tid för att få ett rättvist resultat.

 • Besök www.bredbandskollen.se
 • Starta mätningen
 • Vänta tills testet har genomförts
 • Se ditt resultat

Om du behöver förbättra din hastighet så tipsar vi dig om att skaffa en 4G-router om du inte har det i dagsläget. Ställ den synligt och testa den på flera olika platser i hemmet för att mäta vart det ger bäst resultat. Om ni är många användare online samtidigt, testa begränsa och se hur många användare ni som mest kan vara uppkopplade, på så sätt kan ni mäta och se vart gränsen ligger någonstans.

Hur mycket surf tar en vanlig film, ifall jag streamar från mitt mobila bredband?

Om du vill räkna ut hur mycket surf en film tar av din surf så tar du hastigheten Mbit/s delat på 8000 med mängden och antalet gigabyte GB. Om du exempelvis streamar en film i 10 Mbit/s så blir det omgjort till GB 0,00125 GB. Det går alltså inte så mycket surf varje sekund. Ett abonnemang med cirka 20 GB surf skulle räcka i cirka 4 timmar om du streamar på riktigt hög kvalite. Streamar du mycket så bör du välja ett mobilt bredband med obegränsad surf.

Tre bra saker med Tre

 • Stort utbud av mobila bredband och mobila engagemang
 • Grymma tillbehör som 4G-router och andra routers
 • Bra priser.

Tre dåliga saker med Tre

 • Fått en del kritik för deras telefonförsäljare som försöker sälja mobila bredband.
 • 49 kronor i faktureringsavgift om du väljer pappersfaktura.
 • Tre erbjuder i dagsläget inget fast bredband .

Vi ger Tre...

Tre får 4.3/5 poäng av oss.

Se fler operatörer Se erbjudanden hos Tre