Hallon bredband

Pris från:

59 kr/månad

Se erbjudanden

Vilka är Hallon?

Hallon är operatören som marknadsför sig som den enkla mobiloperatören. Man har fokuserat på att hålla det enkelt och tagit bort alla onödiga bindningstider, uppsägningstider och knepiga fakturor samt rörliga prissättningar. Tanken med Hallon är precis som dom önskar - det skall vara enkelt att förstå och man skall vilja stanna kvar i deras abonnemang.

I denna artikel kommer vi fokusera på Hallons mobila bredband som tagits fram utöver deras mobilabonnemang för att göra deras mobila portfölj ännu större för konsumenten. Tanken är att deras mobila bredband skall vara billiga och med tydliga surfmängder som man kan teckna upp sig på. Innan vi går in på deras mobila bredband så kommer vi prata om ett par grejer som Hallon gör fantastiskt bra.

 • Man har tagit bort alla bindningstider och uppsägningstider
 • Man har slopat fakturorna
 • Ingen faktureringsavgift på din faktura
 • Inga aktiveringsavgifter för ditt mobila bredband
 • Ingen kreditkontroll
 • Låga priser på mobila bredbanden
 • Man kan teckna deras mobila bredband både som privat- och företagskund

Hallon täcker även 99 % av Sveriges befolkning i deras mobila nät. Vilket innebär att du har goda förutsättningar att surfa med det mobila bredbandet i fina hastigheter vart du än befinner dig runt om i vårt avlånga land. Hallon är verksamma i Tres mobilnät som ägs till 60 % av Hutchison Whampoa och till 40 % av svenska Investor AB - en ledning med styrka att förändra världen, vilket är bra för dig som är kund hos Hallon med ditt mobila bredband.

Hallon har sitt huvudkontor i Stockholm tillsammans med HI3G Access AB och det kontoret ligger vid Globen.

Vad kan man teckna för mängder på bredbandet hos Hallon?

Det finns många fördelar kring varför du skall välja Penny som din bredbandsleverantör. Den största fördelen är nog ändå priset och den framåtlutande inställningen som finns hos Penny.

Om vi kollar lite på vilka hastigheter som finns att teckna så finns dessa valbara:

 • Mobilt bredband 5 GB:
  Detta är en bra lösning för dig som inte surfar så mycket, men som ändå vill ha tillgång till internet när behovet kryper sig på. 5 GB är inte mycket för världen, men det räcker gott och väl till de mest basala uppgifterna som att uppdatera sociala medier, betala räkningar och surfa runt på Blocket.se. Denna lösningen kostar 89 kronor per månad och har givetvis ingen bindningstid.
 • Mobilt bredband 20 GB:
  Den här lösningen är för dig som behöver lite mer än bas. Det kan handla om att du använder mobila bredbandet varje dag för normalt vardagssurfande. 20 GB räcker gott och väl till vanligt surfande med lite streaming av musik och film lite då och då. Denna lösningen ligger på 149 kronor per månad och har ingen bindningstid.
 • Mobilt bredband 100 GB:
  Detta är en lösning för dig som behöver ha en del surf varje månad. Det kan handla om att du ser en del på film och serier eller har flera enheter uppkopplade på nätet samtidigt. Denna lösning är perfekt om ni är en familj med ett par enheter anslutna löpande. Den här lösningen kostar 249 kronor per månad och har inte heller någon bindningstid.
 • Mobilt bredband 200 GB:
  Detta är lösningen för dig som inte vill känna några direkta begränsningar i ditt surfande. Här kan du streama film och musik utan att ha dåligt samvete för att surfen skall ta slut i mitten på månaden. 200 GB räcker alldeles utmärkt för familjen att koppla upp sig på och surfa alla tillsammans. Detta mobila bredband kostar 299 kronor per månad och har som de andra abonnemangen, ingen bindningstid.
 • Mobilt bredband kontantkort:
  Denna lösning är för dig som inte har behov av mobilt bredband varje dag. Behovet kanske uppstår ett par gånger per år och då behöver du ha möjlighet att ta med dig bredbandet på resande fot. Här fyller du på med surfmängden du önskar sen surfar du tills den tagit slut och sedan fyller du på med mer surf vid behov. Här väljer du själv vilken prisplan du vill ha varje tillfälle det är dags för mer surfande. Här kommer ett par olika prisplaner för mobila bredbanden. 1 GB Surf 49 kronor per månad - 3 GB Surf 99 kronor per månad - 10 GB Surf 199 kronor per månad, det är alltså mer fördelaktig att teckna upp sig på ett abonnemang.

Som vi har beskrivit i varje abonnemang så finns det ingen som helst bindningstid på Hallons mobila bredband. Du kan byta abonnemang när du vill och du behöver inte känna dig låst till Hallon. Det som också är positivt med Hallon är att du kan spara den icke-användna surfen - du kan spara upp till 100 GB surf och använda den när du har behov av den. Hos Hallon får du alltid mycket surf för pengarna i ditt mobila bredband.

För dig som oroar dig över krångliga installationer, vi kan lugna dig nu. Det är superlätt. Allt du behöver göra är att sätta in SIM-kortet som levereras till din hemadress och sedan är det bara börja att surfa. SIM-kortet kan sättas in i en surfplatta, router, mini-router, USB-modem eller en smartphone.

Hallon erbjuder just nu även rabatt på deras mobila bredband. Perfekt för dig som vill testa och komma igång med ett mobilt bredband, nu behöver du inte vänta längre - ett bättre erbjudande hittar man sällan på nätet!

Vilket nät använder sig Hallon av på deras mobila bredband?

Hallon använder sig av Tres nät som ger dig 3G, 4G och även 4G+ och VoLTE i fulla hastigheter. Det innebär att du surfar supersnabbt med ditt mobila bredband från Hallon i princip vart du än befinner dig runt om i Sverige.

I dagsläget satsar även Tre något enormt på sitt nya 5G-nät. Redan i december 2019 blev Tre den första svenska operatören som publicerade ett 5G-nät i ett publikt mobilnät. Det borde säga en hel del om framtiden för Hallons mobila bredband, inom kort kommer du säkerligen kunna surfa i 5G.

Om du vill veta hur täckningen är just där du befinner dig så rekommenderar vi att du besöker Hallons täckningskarta där du kan se hur goda möjligheter du har att surfa med ditt mobila bredband. Den täckning som täckningskartan visar kan dock variera från den som visas på kartan eftersom mobilnätet styrs av omgivningen, belastningen och vart i området du mäter ifrån. Det kan även påverka ifall du befinner dig inomhus och vilken typ av väggar, fönster och dörrar som fastigheten har. Det kan även ha betydelse över vilken enhet du mäter med - mäter du med en 4G-router kan oddsen vara bättre för en bra täckning. I vissa fall kan man koppla på förstärkare på sina modem för att få ännu bättre täckning. Ett tips är dock att mäta din hastighet flera gånger och under olika tidpunkter för att få ett sånt ärligt resultat som möjligt.

Som vi har beskrivit så kan täckningen variera beroende på vart du befinner dig. Vanligtvis surfar man i följande hastigheter:

 • Normalhastighet 3G: 3 till 17 Mbit/s
 • Normalhastighet 4G: 7 till 34 Mbit/s

Vi själva har dock mätt upp hastigheter på ca 270 Mbit/s i Tres nät, så lite var man bor så finns möjlighet till rejält högre hastigheter än normalhastigheterna.

Om jag behöver komma i kontakt med Hallons kundtjänst gällande mobilt bredband, hur går jag tillväga?

Det är ganska enkelt. Du kan kontakta Hallon via deras chatt eller mejl via hemsidan. Allt du behöver göra är att surfa in på Hallon.se och fylla i deras kontaktformulär så får du hjälp av deras kundtjänst. Det finns även ett forum för alla kunder där man kan hjälpa varandra med vissa frågor och problem som kan dyka upp med sitt mobila bredband.

Deras chatt på hemsidan har öppet helgfria vardagar mellan 09:00 och 16:00. Passa på att ställa dina frågor i chatten eller mejla in din fråga till dom!

Vad erbjuder Hallon för andra tjänster på sin hemsida?

Hallon började ju sin resa som en renodlad mobiloperatör så på deras hemsida kan du givetvis teckna mobilabonnemang och smartphones. Man har valt att även göra en satsning på sina mobila bredband, eftersom det är framtiden med dagens flexibla surf.

Idag erbjuder Hallon mobilabonnemang i olika kategorier som följande: Passar alla - Barn & Ungdom - Student - Över 55.

Om du önskar teckna Passa alla så får du billiga priser och abonnemanget funkar för vem som helst. Om du hellre önskar teckna Barn & Ungdom så får du dubbel surf och detsamma gäller för Student. Över 55 ger dig lite bättre priser och då behöver man givetvis vara 55 år eller äldre.

Tre bra saker med Hallon

 • Otroligt prisvärda abonnemang för mobila bredbandskunderna.
 • Bra surfmängder i deras abonnemang.
 • En ung och fräsch operatör som vill ligga i toppen av operatörerna i Sverige.

Tre dåliga saker med Hallon

 • Ingen kundtjänst via telefon.
 • Fått en del kritik för deras kundtjänst som enbart nås via chatt eller mejl.
 • Saknar erbjudande med fasta bredbandstjänster som Fiber och Adsl.

Vi ger Hallon...

Hallon får 4.7/5 poäng av oss.

Se fler operatörer Se erbjudanden hos Hallon