Telenor bredband

Pris från:

169 kr/månad

Se erbjudanden

Vilka är Telenor?

Telenor har som slogan att människan alltid kommer först och tekniken därefter. Det är viktigt för Telenor att alla skall kunna vara uppkopplade och ha kontakt med vänner och familj som betyder mest, var du vill och när du vill. Det är anledningen till att Telenor investerat miljarder i fibernät och mobila nät över hela Sverige de senaste åren. Tack vare uppkopplingen så ser framtiden ljus ut med smarta tjänster som kan göra vardagen smidigare för många. Telenor är övertygade om att uppkopplade samhällen är ett starkare samhälle.

Telenor är en operatör som varit med länge. Dom startade sin verksamhet i Sverige under 2001 och idag är dom cirka 20 000 anställda över hela världen. Telenor har totalt över 186 miljoner kunder och i Sverige täcker deras mobilnät 99,9 procent av befolkningen. Dom har cirka 700 000 fiber- och bredbandskunder och nästan en halv miljon tv-kunder, vilket ger lite perspektiv på hur stora Telenor är i sin bransch.

Idag erbjuder Telenor otroligt många tjänster som exempelvis mobiltelefoni, fast bredband, TV, smarta tjänster, mobiltelefoner, smarta klockor, surfplattor och andra tillbehör som kan passa ett uppkopplat hem.

Varför ska man välja Telenor som sin bredbandsleverantör?

Det som är positivt med Telenor är att dom har ett stort utbud för dig som söker efter en bredbandsuppkoppling. Du kan välja mellan fiber, ADSL och villafiber, vilket ger dig stora möjligheter. Vill du ha en pålitlig bredbandsleverantör så är Telenor ett bra val för dig. Vi kommer försöka gå igenom vad de olika bredbanden betyder i texten nedan.

 • Bredband via Fiber:
  Med hjälp av fiber så kan du komma åt det snabbaste och säkraste nätet som finns. Tekniken fungerar på så sätt att ljus leds genom kablar med kärnor av glas. Glaskärnorna är bara ett par millimeter tjocka och ibland inte tjockare än ett hårstrå - det kallas fiberoptik. För att fibern skall fungera så krävs både en sändare och en mottagare. Alla hushåll har idag inte tillgång till fiber och bor du i en villa som saknar fiberuppkoppling så kan du själv ofta välja att gräva in det i ditt hus ifall du önskar det.
 • Bredband via ADSL (telejacket):
  ADSL är idag fortfarande en av de vanligaste tekniska lösningarna för att få internet i Sverige. Här kopplar du upp dig via telejacket för att få nät. Det finns även något som kallas VDSL som är lite snabbare än ADSL. Högsta hastigheten du kan få i ditt ADSL är cirka 24-60 Mbit/s. Förr i tiden använde man sig i princip alltid av ADSL som uppkoppling, tills fibern gjorde entré i de flesta hushållen.
 • Bredband via villafiber:
  Om du saknar fiberanslutning i din villa så kan du via Telenor få en helt ny fiberuppkoppling som innebär att du får fiberkablar nedgrävda på din tomt och sedan indragna i huset. Telenor kopplar även in en mediaomvandlare i huset så att du kan välja Telenors tjänster på bredbandet och TV. Att gräva in egen fiber kostar ofta en liten slant och brukar ligga på mellan 20 000 till 40 000 för att genomföra det. Du behöver ha en firma som gräver och sedan firman som kopplar in fibern åt dig.
 • Mobilt bredband:
  Om du är en person som ofta reser omkring och har ett behov av att surfa på resande fot, då bör du skaffa dig ett mobilt bredband från Telenor. Du kan ta med uppkopplingen vart du vill och till platser där det ofta inte finns ett fast bredband. Det kan vara i sommarstugan, på båten eller hos vännerna på landet. Telenors mobila bredband går via deras mobilnät så täckningen är oftast väldigt bra. När du beställer hem ett mobilt bredband så får du ett SIM-kort som du kan sätta in i din dator, surfplatta eller smartphone för att börja surfa. Om du önskar det så kan du även sätta in SIM-kortet i en router, då kan du dela nätet till andra enheter och låta flera njuta av din mobila anslutning.
 • 4G-router:
  Om du vill ha ett snabbt mobilt bredband och samtidigt kunna koppla upp dig på WiFi då behöver du ha en 4G-router. Här kan du koppla upp dig och surfa med ditt mobila bredband vart du än befinner dig - en enormt stor frihet. Du kan ansluta många olika typer av enheter som exempelvis mobiltelefon, surfplatta och laptops samtidigt som du surfar i hög hastighet i 4G-nätet.

Vad kan man teckna för hastigheter på bredbandet hos Telenor?

Det finns en uppsjö av olika alternativ att välja på ifall du skall skaffa fiber hos Telenor. Här kommer en lista vilka du kan välja mellan.

 • 100 Mbit/s:
  En perfekt hastighet för dig som har ett normalt användande och mest surfar runt på nätet för att skaffa information, betala räkningar och streama lite film. Den här hastigheten är väl den vanligaste hastighet för den “vanliga” användaren.
 • 200 Mbit/s:
  Den här hastigheten är för dig som önskar lite kvickare bredband och kanske har flera enheter uppkopplade samtidigt. En perfekt hastighet ifall ni har 2-3 enheter anslutna samtidigt och vill ha fart i bredbandet.
 • 250 Mbit/s:
  Ytterligare ett steg upp för familjen som har 3-4 enheter anslutna på bredbandet. Det här är en perfekt lösning för er som streamar film på flera enheter samtidigt och kanske streamar musik eller spelar onlinespel på nätet.
 • 500 Mbit/s:
  Nu börjar vi snacka snabba hastigheter - med 500 Mbit/s så klarar du av att göra det mesta. Här kan du koppla upp många enheter samtidigt utan att känna någon direkt påverkan på ditt bredband. Den här hastigheten är för dig som ställer lite krav på bredbandskapaciteten.
 • 1000 Mbit/s:
  Här är hastigheten för dig som vill ha det absolut bästa. Med 1000 Mbit/s så kan du göra i princip vad du vill på nätet utan att känna en lägre hastighet. Familjen kan ha 1 till 10 enheter uppkopplade samtidigt och du kan även bjuda in kompisarna för lite LAN-party. Den här hastigheten när ett måste om du vill vara fränast i kvarteret.

När du beställer ett bredband via fiber från Telenor så kommer du behöva en router/modem för att koppla upp dig. Det finns bra information på Telenor.se om vilka routers som är bäst och vilka som klarar av de olika hastigheterna.

Om du väljer att teckna ett bredbandsabonnemang hos Telenor så har du heller ingen bindningstid, vilket kan vara skönt att veta. Du sitter alltså inte låst i några onödiga avtalstider - du kan byta operatör när du vill.

Vad erbjuder Telenor mer än bredband?

Telenor är en stark operatör som erbjuder många tjänster utöver bredband. Deras största avdelning är kanske mobiltelefonin där dom har otroligt många kunder i dagsläget. Vi kommer skriva upp lite olika tjänster som Telenor erbjuder nedan:

Man har även valt att satsa lite annorlunda än andra operatörer. Man erbjuder inte någon kundtjänst för bredband rakt över telefon. Kundtjänsten hos Penny nås enbart via deras egna app Pennyappen eller via mail på [email protected]. Man har alltså tagit bort långa och onödiga telefontider och ersatt med en egenutvecklad app där kundtjänsten finns tillgänglig större delar av dagarna.

Mobiltelefoni

Hos Telenor kan du välja mellan massor av olika mobilabonnemang där du kan få allt från 4 GB surf till obegränsat med surf. Du kan även välja att delbetala en ny smartphone i ditt abonnemang.

TV

Om du skaffar dig ett bredband från Telenor så kan du även koppla på TV och se TV via dina anslutningar. Hos Telenor kan du välja massor av olika TV-paket men de vanliga paketen är nog TV Bas, TV Flex eller TV Stor - det som skiljer paketen åt är hur många kanaler du får. Gillar du att se mycket TV och kollar varje dag? Då skall du förmodligen teckna Flex eller Stora abonnemanget.

Telenor Stream

Telenor har också som många andra operatörer utvecklat en egen Play-app där du kan streama de senaste serierna och filmerna direkt i din smartphone, dator, TV eller surfplatta. Deras streamingtjänst finns både som app och kan även ses i webbläsaren. Streampaketet ingår i alla Telenors TV-paket, vilket är en enormt stor fördel till att skaffa Telenor på din TV.

Filmbutiken

Telenor erbjuder även en filmbutik där man kan hyra film. Du kan göra detta via Telenor Stream eller med din fjärrkontroll direkt i din TV. Filmbutiken fylls ständigt på med nytt och ni kan se filmpremiärer, klassiker och barnunderhållning.

Hur tecknar jag ett bredbandsabonnemang hos Telenor?

Det är väldigt smidigt att skaffa sig ett bredband hos Telenor, gå bara in på telenor.se. Det första du gör är att söka på din hemadress och ser vilket nät du har tillgång till. Sedan fyller du i alla dina kontaktuppgifter och slutför din beställning. Telenor skickar sedan hem nödvändiga produkter för att kunna slutföra installationen av ditt bredband. Om du skulle ha frågor gällande din beställning så kan du enkelt kontakta Telenors kundtjänst via deras chatt, telefon eller mejl.

Tre bra saker med Telenor

 • Hög kvalité på samtliga bredbandstjänster.
 • Perfekt för dig som önskar en helhetslösning för hela familjen.
 • En bred portfölj med olika hastigheter och möjligheter för ditt bredband.

Tre dåliga saker med Telenor

 • Får en del kritik för deras höga priser.
 • Långa väntetider till kundtjänsten via telefon.
 • Inte jättehögt betyg på Trustpilot.

Vi ger Telenor...

Telenor får 4.0/5 poäng av oss.

Se fler operatörer Se erbjudanden hos Telenor