Ownit bredband

Pris från:

239 kr/månad

Se erbjudanden

Vilka är Ownit?

Ownit är en bredbandsleverantör som grundades under 2004 och är sedan 2012 en viktig del i Telenors stora satsning. Ownit marknadsför sig om en snabb och flexibel operatör med stora muskler och med ett av Sveriges mest utbyggda och stabila fibernät. I dagsläget har Ownit cirka 70 stycken anställda och har sina kontor placerade i Solna, Malmö och Göteborg.

Ownit har fem år i rad haft Sveriges nöjdaste privatkunder och arbetar ständigt med att hålla kunderna i centrum. Hos Ownit har du möjlighet att få enkla och flexibla lösningar. Ownit har hos Trustpilot fått hela 7,5 i betyg av människor runt om i Sverige. Ett utmärkt betyg när övriga branschen ligger på cirka 3,7 i betyg.

Från starten har Ownit tagit branschen med storm genom att erbjuda sina användare höga hastigheter med fokus på gaming och E-sport. Man har även valt att vara med och sponsra större gamingtävlingar i Sverige och Ownit var en av de första aktörer som valde att gå in i E-sporten, som nu vuxit och blivit väldigt stort runt om i världen. Man har arrangerat tillsammans med samarbetspartners olika tävlingar inom Counter-Strike och andra dataspel.

Vad kan man teckna för hastigheter på bredbandet hos Ownit?

Ownit har många starka fördelar med sig och när det gäller deras bredband så finns det många olika hastigheter att välja mellan. Ownit har i dagsläget hastigheter som exempelvis 10 Mbit/s, 100 Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s och 1000 Mbit/s. Man har även fått många priser för sina snabba hastigheter och sina kvalitativa bredbandslösningar. Enligt spelplattformen “Steam” har Ownit fått utmärkelsen - Snabbast i Sverige, vilket säger en hel del om deras bredband. Ett utmärkt val för dig som behöver ha ett pålitligt bredband.

Så här ser hastigheterna ut, som ni kan välja mellan ifall ni vill teckna Ownits bredband:

 • 10 Mbit/s:
  Ett perfekt val för dig som enbart surfar runt på hemsidor och betalar räkningar via nätet. Det går givetvis även bra att lyssna på musik och streama lite film via denna hastighet. Den här hastigheten passar bra för 1-2 personer som max i hushållet. Om du spelar mycket spel på nätet så fungerar den här hastigheten inte så bra.
 • 100 Mbit/s:
  Den här hastigheten är perfekt för dig som streamar mycket via nätet som exempelvis Netflix och andra streamingtjänster. Hastigheten fungerar givetvis bra för andra tjänster som Spotify, för att ta ett exempel. Den här hastigheten rekommenderas för 1 till 2 personer. 100 Mbit/s fungerar hyfsat bra ifall du spelar mycket spel online.
 • 250 Mbit/s:
  Här är hastigheten för er som vill surfa riktigt snabbt och kvickt. En perfekt hastighet om du streamar film och serier på flera enheter samtidigt, på exempelvis surfplattor och smartphones. Med den här 250 Mbit/s så kan ni vara 1 till 5 personer i hushållet som samtidigt använder nätet utan att det börjar gå långsamt. Denna hastighet fixar onlinespel utan problem.
 • 500 Mbit/s:
  För dig som vill surfa supersnabbt och vill använda flera enheter samtidigt. Med den här hastigheten kan du streama film, spela onlinespel och lyssna på musik samtidigt på flera olika enheter i hushållet. Rekommenderas för er som är 1 till 7 personer i hushållet. Ni kan till och med spela online, 2-3 personer samtidigt.
 • 1000 Mbit/s:
  Den här hastigheten är för dig som aldrig vill ha problem med hastigheten och behöver den för att surfa riktigt snabbt. 1000 Mbit/s kan även kallas 1 Gbit/s, en av de snabbaste hastigheterna i Sverige. Här kan ni vara 1 till 10 personer online samtidigt utan att det egentligen påverkar hastigheten.

Det kan även vara så att Ownit erbjuds i din fastighet ifall du är ansluten till ett så kallat öppet fibernät eller stadsnät. Ownit levererar idag tjänster i de flesta svenska fibernäten. Du kan prova söka i Ownits egna sökfunktion för att se ifall du kan teckna Ownit på din hemadress. I Sverige finns ett gäng olika öppna fibernät som exempelvis Telia Öppen Fiber, Open Universe, Fibra, iTUX, IP-Only och Zitius.

Vad erbjuder Ownit mer än bredband?

Ownit har satsat på att ha ett brett sortiment med tjänster. Man erbjuder allt från exempelvis bredband, TV-tjänster, streamingtjänster, telefoni och andra smarta tillval. Vi kommer att gå igenom deras utbud i denna text, se nedan.

TV-tjänster

Hos Ownit kan du välja mellan tre olika baspaket sedan kan du komplettera med tillvalskanaler och annat innehåll från C More och HBO. Baspaketen består av lite olika typer av utbud. Se nedan vad baspaketen innehåller:

 • Ownit Bas:
  19 TV-kanaler och 1 Playkanal. För dig som önskar ha möjlighet att se TV, men kanske inte kollar på TV så ofta.
 • Ownit Flex:
  19 TV-kanaler och 8 valbara kanaler samt 2 Playkanaler. För dig som vill se TV och ha ett skräddarsytt utbud på ditt paket.
 • Ownit Stor:
  51 TV-kanaler och 12 Playkanaler samt valfri streamingtjänst HBO Nordic eller Viaplay Film/Serier. Det här paketet är för dig som önskar ett stort utbud och för dig som ser på TV varje dag.

Om du tecknar TV hos Ownit så har du alltid en månads uppsägningstid. Samtliga kampanjer som finns att erhålla kan enbart utnyttjas en gång per hushåll.

Tillvalskanaler

Här kan du enkelt lägga till en specifik TV-kanal som du önskar ha i ditt paket. En tillvalskanal kostar från 19 kr/styck. En superenkel och flexibel tjänst som borde passa dig som har vissa favoritkanaler!

HD-box

Om du har tecknat Ownits TV-lösning så kan det vara så att du vill ha bättre kvalité. I så fall erbjuds du Ownits HD-box som du kan lägga till på ditt abonnemang. Boxen har ett HDMI-uttag för bästa möjliga kvalitet när du ser dina favoritserier eller program. Boxen heter och går under namnet “Arris 2853”.

Ownit Play

För dig som vill ta med dig dina TV-kanaler och playtjänster runt om i Sverige och världen. Här kan du enkelt registrera dig med ditt kundnummer och sedan kan du streama med playtjänsten i din smartphone eller surfplatta. Om du har tillgång till ett TV-abonnemang så har du oftast tillgång till Play utan extra kostnad. På playtjänsten kan du streama de flesta TV-kanalerna, vilket är perfekt för dig som ofta befinner dig på resande fot.

Om Ownit Play inte ingår i ditt grundpaket så kan du enkelt lägga till det och uppgradera det via mina sidor på Ownit.se.

Telefonitjänsten

Med hjälp av Ownits egna bredbandstelefoni så kan du spara upp till tusen kronor per år genom att slippa höga fasta abonnemangskostnader. Du kan ringa mer för mindre pengar!

Telefonitjänsten kostar 49 kronor per månad och du ringer för 0,14 kr/min till fasta telefoner i Sverige och 1,69 kr/min till mobiltelefoner i Sverige. Varje samtal har en öppningsavgift på 0,69 kronor per samtal.

WiFi-tillbehör

Du kan även lägga till olika typer av WiFi-routers ifall du önskar starkare trådlös uppkoppling. Ownit erbjuder WiFi Extender som förbättrar din WiFi-signal och även en WiFi-router som ger dig dubbla frekvensband och möjlighet att plugga in 4 stycken LAN-kablar ifall du skall ställa till med LAN-kalas en helg med kompisarna.

Dessa tillval är alldeles utmärkta ifall du önskar ännu bättre WiFi och trådlös uppkoppling i hemmet.

Hur tecknar jag ett bredbandsabonnemang hos Ownit?

Det är en enkel process. Du går in på ownit.se och säkerställer att du kan ha deras bredbandslösning på din hemadress, sedan fyller du i dina kontaktuppgifter och information och lägger en beställning. Sedan levereras dina produkter hem till dig som du behöver för att kunna slutföra installationen av ditt nya bredbandsabonnemang.

Hur kommer jag i kontakt med Ownits kundtjänst?

Ifall du behöver komma i kontakt med Ownits kundtjänst så kan du ringa in på 08-525 07 300 eller maila [email protected], precis som vi beskrev ovan i artikeln.

Ownit har även en kundtjänst som ibland är aktiv som chatt på deras hemsida. Det går givetvis bra att kontakta dom både som privat- och företagskund eftersom dom erbjuder abonnemang både för privatpersoner och företagskunder. Om du är en företagskund så ringer du in till 08-525 09 300 eller mailar in till [email protected].

Tre bra saker med Ownit

 • Otroligt snabba och pålitliga hastigheter på deras bredband.
 • Högt betyg av svenskarna på Trustpilot.
 • En flexibel TV-tjänst med stora möjligheter för användaren.

Tre dåliga saker med Ownit

 • Begränsat utbud vad gäller telefoni och diverse tjänster.
 • Finns inte överallt att beställa.
 • Sämre utbud ifall du är företagskund.

Vi ger Ownit...

Ownit får 4.0/5 poäng av oss.

Se fler operatörer Se erbjudanden hos Ownit