Allente bredband

Pris från:

579 kr/månad

Se erbjudanden

Vilka är Allente?

Allente är en bredbandsleverantör som flyter lite under radarn. Allente har många år i branschen och skapades utifrån att Viasat och Canal Digital slogs ihop.

Idag levererar Allente tjänster inom bredband, TV och Streaming till mängder av hushåll. Om du är kund hos Allente så får du en pålitlig teknik, moderna tillbehör och uppkoppling via fiber. Verktygen från Allente skall underlätta privatkundernas vardag.

Allente finns i de flesta stadsnät i vårt land.

Vad kan man teckna för hastigheter på bredbandet hos Allente?

Det finns egentligen tre olika hastigheter på Allentes fiberanslutningar. Vi kommer lista dessa nedan. För att se vilken hastighet du kan ha på din adress, så kan du göra en sökning på Allentes hemsida för att se vad du kan få.

 • 100 Mbit/s:
  En av de mer populära hastigheterna. Här kan du ansluta 1 till 5 enheter och hela familjen får plats att surfa med bra nedladdning och uppladdningshastigheter. 100 Mbit/s räcker gott och väl till ett normalt surfande med streaming av film och musik samt dataspel online.
 • 250 Mbit/s:
  Här får du gott utrymme för 1 till 10 enheter. Du kan koppla upp hela familjen och ett gäng extra enheter utan att känna av en påverkan på hastigheten. Denna hastighet gör att du kan streama på alla enheter samtidigt i en kvick hastighet.
 • 500 Mbit/s:
  Den här hastigheten är till för dig som önskar en kvick hastighet i både uppladdning och nedladdning. Det kan handla om att ladda upp tyngre filer eller ladda ner tyngre filer. Du kan koppla upp i princip hur många enheter du vill och dessa enheter kan användas samtidigt.

Det finns många val att göra. Vi rekommenderar dig att se över din familjs vanor på nätet och sedan teckna en hastighet utifrån dessa behov. Om du skulle behöva uppgradera hastighet vid ett senare tillfälle så går det givetvis bra att göra.

Tre bra saker med Allente

 • Passar privatkunder.
 • Stabila bredbandsanslutningar.
 • Om du önskar en helhetslösning med bredband och TV så är Allente ett perfekt alternativ.

Tre dåliga saker med Allente

 • Kräver att man tecknar TV och bredband för att få ett bra pris på bredbandet.
 • Får en del kritik för att deras säljare.
 • Lågt betyg på Trustpilot.

Vi ger Allente...

Allente får 3.8/5 poäng av oss.

Se fler operatörer Se erbjudanden hos Allente